Lekker slapen op een goed matras

De nachtrust is belangrijk voor elk mens. Een goede nachtrust zorgt voor een beter humeur, betere prestaties en voor een gelukkiger gevoel. Hoe je ’s nachts slaapt heeft te maken met een heel aantal factoren. Zo speelt de rust in de slaapkamer een rol, geluiden in de omgeving en ook zeker belangrijk: je matras.

Een matras voor een twijfelaar bed

Twijfelaar bedden worden steeds meer verkocht en zijn op steeds meer slaapkamers terug te vinden. Een twijfelaar bed heeft de maten tussen en een- en tweepersoonsbed in. Het formaat is vaak 120 x 200. Hiervoor is dan ook een matras 120×200 nodig. Pocketvering matrassen zijn erg populair en ook verkrijgbaar voor de twijfelaar bedden. Pocketvering matrassen bestaan uit grote aantallen springveren. Al deze veren zijn verpakt in een soort zakje, dit zorgt ervoor dat de veren elkaar niet aanraken en dat je ze daardoor minder voelt.

Verschillende soorten matrassen

Een matras 120 x 200 is alsnog verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo zijn er dunne matrassen, maar er zijn ook dikke matrassen verkrijgbaar van wel 22cm. Elk matras kan gemaakt zijn van een ander soort schuim en door de verschillende soorten schuim kan het matras zich vormen naar je lichaam waardoor je nog lekkerder ligt en waardoor je nachtrust steeds beter wordt.

7 zone pocketvering matras 120 x 200

Een speciaal soort matras, verkrijgbaar op www.droomidee.nl, is het 7 zone pocketvering matras. Dit matras kent 7 plaatsen in het matras met extra veel comfort. De 7 zones zijn je comfortzones en deze bevinden zich rond je schouders en heupen. Op deze comfortzones is het matras nog zachter daardoor je lekkerder kan liggen. Doordat je rugwervel recht op het matras blijft liggen worden eventuele lichamelijke klachten voorkomen. Zo kan je nog meer genieten van je bed!