Emigreren naar Engeland, bye bye!

Engeland is een land van kastelen en pittoreske dorpjes, van het bruisende Londen tot het wonderschone Lake District. Als je de kans krijgt naar Engeland te verhuizen zal je niet worden teleurgesteld. Okay, het is een beetje nat misschien, maar daar is mee te leven als je op een druilerige dag lekker in de pub een fish en chips kan eten. Voordat je die kant op gaat, zijn er een paar dingen die je moet weten.

Taal en cultuur

Zorg dat je goed Engels praat en neem anders een opfris cursus. Het zal zeer de moeite waard zijn helemaal als je daar je al je financiële administratie moet gaan regelen, een dokter moet nemen, een huis moet zoeken en vrienden moet maken. Ook de cultuur verschilt. De Engelsen zijn heel beleefd, staan netjes in de rij, zeggen overal dank je wel en zijn vergeleken met Nederlanders aardig preuts. Lees je hierover in, zodat je geen mensen onwetend beledigd of voor verassingen komt te staan.

Auto rijden

Rijden doen ze in heel Groot Brittannië aan de linker kant. Het stuur van Britse auto’s zit dus logischerwijs rechts. Als je van plan bent je eigen auto mee te nemen zal je problemen hebben met inhalen en invoegen, omdat je geen goed zicht op de weg hebt. Je mag een half jaar in je eigen auto rijden voordat je hem moet registreren. En rijden in een Britse auto is dus een hele nieuwe ervaring want je schakelt ook nog met je linker hand. En uiteraard, geen agressieve rijstijl, daar kunnen die beleefde Britten niet tegen.

Gezondheidszorg

Een andere reden waarom verhuizen Engeland ook aantrekkelijk is, is omdat voor iedereen gratis gezondheidszorg beschikbaar is via de NHS. Je kiest je eigen dokter en tandarts, registreert je en vanaf dat moment kan je er gratis naar toe. Omdat het hele land hier gebruik van maakt kunnen soms de wachtrijen wat lang zijn. Voor snellere en gespecialiseerde hulp zou je dan een verzekering kunnen afsluiten. Engeland is ook nog eens lekker dicht bij Nederland. Wat wil je nog meer.